Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2009 22:08 - Отново за Рила
Автор: vencislavomtatsat Категория: Изкуство   
Прочетен: 1753 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 03.03.2009 22:13


**********************************************************************************

http://www.youtube.com/watch?v=fdp9nNm0NaU&feature=related




Тагове:   рила,   Отново,


Гласувай:
1



1. compassion - Радвам ви се!
04.03.2009 22:33
Надеждите ми укрепват, че и в България ще се роди гражданското общество. Дано повече хора има като теб! Като гледам в блога какви теми ги вълнуват и какви ключи се разнасят се чудя къде са добрите и талантливите, интелигентните, чувствителните и ги намирих в теб.
Благодаря ти, че те има!
цитирай
2. vencislavomtatsat - Благодаря ти за хубавите думи!
05.03.2009 00:26
Всъщност и аз наскоро имах радостта и благословията да се срещна с много безкористни и интелигентни млади хора, които развиват еко-активност на много нива и се опитват да създадат наченките на едно гражданско общество, което явно за момента е единственият коректив и начин да се спрат в някаква степен безобразните и арогантни консуматорски инстинкти на власт имащите. Лично аз никога не съм мислел, че ще ми се наложи да се занимавам с нещо подобно - но след като се стига до там, че - за да може някой да си изпере парите - се готви да обезобрази, без да се съобразява с българското и с европейското законодателство, най-красивите планини и природни ресурси на България - Националните Паркове /до които поне не би трябвало да стигат нечистите помисли на тези хора/ - явно няма друг начин... А това, че повечето хора се вълнуват от други теми съвсем не е случайно - съзнанието на хората в момента съвсем преднамерено е вкарано в една тясна ниша, в която вниманието и енергията им бягат сред жалкия театър, който им предлагат масмедии и т.н. - само за да нямат силата да се събудят, да осъзнаят какво се случва и да заявят правото си да живеят в една страна с по-истински ценности и справедливост за всички. Това всъщност е и новата форма на робство - съзнателно търсеното и постигано чрез различни механизми на видиотяване и апатизиране на хората - което ги прави една лесно предвидима и манипулируема играчка в ръцете на властниците - но така или иначе хората ще почнат да се събуждат и да търсят правата, които са им били отнети от тези, които вместо да им служат са се опитали да ги приспят, за да злоупотрябят с положението си - всяко нещо си идва на мястото рано или късно.
По тъжното е, че тези хора, които ни управляват, нямат никаква осъзнатост за това какви са последствията от собствените им действия, те нямат срам нито от собствените си граждани, нито от вселенските закони, които действат неотменно за всички - какво да говорим за съзнанието, че всичко е Едно Цяло и всяко едно малко нещо в Природата има огромно значение за Цялото - а всяко едно нещо в материалния свят има своето съответствие и във финия. Има неща далеч по-важни от хартиите наречени пари, по които те са си загубили разсъдъка - например Рила е най-високата планина в България или главата - всички знаем, че в главата се намират най-важните за цялото тяло жлези или хипофизата и епифазата, които управляват всички важни процеси, извършващи се в тялото - и ако тези ракови структури - строежи на хотели, лифтове, ски писти, изкуствено езеро за изкуствен сняг - за което ще се взима вода от другите езера и амониевата силитра, която се използва за направата на изкуствения сняг и би отровила естествения вид на растителността, а вече има и сериозно свлачище на мястото, където се строи самият лифт - ако всички тези ракови структури проникнат на това свещено място и замърсят езерата - не е нужно да си много духовен човек - за да ти е ясно, че това ще се отрази енергийно по крайно негативен начин на цялата страна - глава, на която е Рила... А от йогийска гледна точка Рила/Мусала/ в материалното проявление е аналог на последната чакра или Сахасрара - Свръхсъзнанието, Безсмъртието и Вечната Свобода - всеки, който е прекарал известно време там - знае какво благотворно и пречистващо влияние има това свещено място върху съзнанието, защото на тази височина просто не достига общия не много положителен мисловен фон, който сами сме си изградили долу в градовете - и това съвсем естествено връща човека към неговата истинска същност и го прави едно с Духа... Учителя Петър Дънов казва, че на Рила има стара духовна школа от напреднали същества - едва ли някой в България би имал полза, ако се посегне на такова място, но за да се запази то - са необходими усилията на всеки един от нас - злото поне външно изглежда силно - затова доброто в своята безкористност трябва да бъде обединено и единно, за да може да го неутрализира и да запази хармонията и духовната чистота в душите на тези, които идват след нас.
"Ние не само сме наследили Природата от нашите деди - ние сме я взели назаем от децата си."
цитирай
3. compassion - Само изглежда, че мълча
06.03.2009 15:17
Четох те, прегледах целия ти блогрол и те приех като сродна душа в сърцето си. Странно, че точно едно холандско семейство те е заинтригувало с любовта си към североамериканските индианци.
Сега нямам време. Минах само да ти кажа, че те обичам и ти се възхищавам за поетия път там в България на защита на природата. Изпращам ти позитивна енергия от вяра и любов. Помага.
цитирай
4. vencislavomtatsat - Благодаря ти за сърдечността (- :
07.03.2009 00:07
нека позитивната енергия и светлината, които носиш в себе си да откриваш многократно увеличени и навсякъде около себе си във всеки човек, който срещаш, във всяко преживяване, във всяка мисъл, чувство и действие - и аз се убедих, че блоговете ни са сродни души - много ми харесаха и постингите ти за Любовта - написани са с много дълбочина, безкористност и истинско разбиране:
"Бог е в нас, ние имаме вътре в нас всичко от което се нуждаем, за да бъдем щастливи, но ние избираме да гледаме и търсим навън разни лъскави дрънкулки. Да, щастието е въпрос на избор.
Само свободният човек, неокован от догми, его претенции и фалшиви ценности, може да се изпълни с родената от съюза на свободата и радостта позитивна пасивна енергия - любов. Този човек съзерцава и се радва на обикновените неща; той е щастлив и обича, обича, обича безусловно....хората, животните, растенията, небесата, цялата природа и Бога, който всъщност те са. Този човек е в мир със света и със себе си, осъзнавайки празнотата на нещата; постигнал божествена тишина в сърцето си, той акумулира, умножава и излъчва във Вселената позитивна енергия - любов и хармония, съдействайки за поддържането на баланса на енергиите."
/"Любов?" на Compassion/

Или както казва Учителят Петър Дънов:

"Аз съм за онази Любов, която никога не се губи.
Аз съм за онази Любов, която постоянно расте.
Аз съм за онази Любов, която се справя с всички противоречия. Хората трябва да излязат от тази Любов, която сега имат, понеже тя е произвела всички страдания, които съществуват.
Обичай това, което никой не може да ти вземе."

Благодаря ти отново - Много Любов, Истина и Радост!

Поздрави: http://www.youtube.com/watch?v=EP7JsGVfUu0

цитирай
5. compassion - Искам и аз да те поздравя с нещо, мило
08.03.2009 21:05
http://www.youtube.com/watch?v=YcgNJ7cgDVs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=f3zUYK4YU8M

Мир в душата ти!
Поздрав, Руми
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vencislavomtatsat
Категория: Изкуство
Прочетен: 1061859
Постинги: 313
Коментари: 939
Гласове: 16797
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Индиански речник
2. Carlos Nakai - Promise
3. Shri Rama Chandra
4. Remember Me: Legolas & Eowyn Part 3
5. Порталът към съзнателен живот
6. Светли Мисли *Открити в блогрола на Sever*
7. Амрита - *Открита в блогрола на Wildroses*
8. Сахаджа Йога
9. Свами Сатчитананда - Изпълненото с Радост Сърце на Мъдростта и Свободата :-))
10. Amrak
11. Nav
12. Sever
13. Мечта за другия *Izvorche*
14. Любов? *Compassion*
15. Филмът "Киматика"
16. Хенри Дейвид Торо и американското пътуване към Изтока
17. Словото на Учителя
18. Nirananda
19. Любовно Писмо до Бог *Candysays*
20. Детето, което накара света да замълчи за 6 минути
21. Спароток
22. Начална част на "Конспирация срещу световното здраве" на д-р Атанас Гълъбов - виж следващите части в същия блог
23. Магура
24. Ерата на Водолея Настъпва :-))
25. Корал - Светлината отвътре
26. Матрицата V - Търсене на Духа. Том I
27. Йога съветите на Мио - Чувствата и техният механизъм
28. Открий Себе си
29. Цар Кару
30. Блогът на Подводни