Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2010 23:38 - Навлизане в Реалността
Автор: vencislavomtatsat Категория: Изкуство   
Прочетен: 2140 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 10.05.2010 10:36


„Да се отдадеш телом, словом и духом на каузата на Светата Истина е най-доброто и възвишеното занимание, о, народе на Тингри.

      Още в утрото на рождението се появяват предзнаменования за смъртта. Винаги бъдете будни и бдителни. Не губете време, о, хора на Тингри.

      Отдайте се единствено на Свещения Път на Дхарма. В часа на смъртта Той ще бъде ваш Водач и Лодка, о, хора на Тингри.

      Непоклатим е законът на карма, вечно безпристрастен, справедлив и надежден. Въздържайте се дори от най-малката греховна постъпка, о, вие, хора на Тингри.

      В сънно състояние е всяко поведение, независимо колко справедливо ви се струва. Въздигнете се над постъпките и се устремете към опознаване на Истинското, о, вие, хора на Тингри.

      Вечно преходен е този наш свят. Всички неща се променят и отминават. За далечно пътешествие отсега се пригответе, о, хора на Тингри.

      Над морето на раждането и болестите, на стареенето и смъртта няма мост. Отсега постройте Кораба, който да го прекоси, о, вие, хора на Тингри.

      Тесен е капанът на раждането и смъртта и на страшното Бардо. Петте Страсти /омраза, гордост, страст, ревност и невежество/ като въоръжени бандити често дебнат човека по Пътя.

      Потърсете свещения Гуру – той ще ви води вярно, хора на Тингри.

      Веднъж намерен, свещеният Гуру повече никога не се губи. Представете си го ясно над главите и го почитайте, о, хора на Тингри.

      Ако пожелае да стори това Гуру може да достигне всекиго, където и да е. Съсредоточете непоколебимо вярата и почитта си върху своя Гуру, хора на Тингри.

      Не се колебайте, нито се бавете, за да не пропуснете постигането на Целта. Бъдете със смело сърце и твърдо решени, дори и сега, о, хора на Тингри.

      Знайте със сигурност, че неустойчивата сграда на Илюзията ще се срути. Още сега пригответе добра защита, о, вие, хора на Тингри.

      Орелът на Съзнанието непременно полита с широко разтворени криле. Учете се да летите също толкова свободно дори сега, о, хора на Тингри.

      Всички същества от Шестте Царства са били наши любящи родители. Медитирайте с любяща доброжелателност за всяко едно от тях, о, хора на Тингри.

      Пакостни неприятели, подбуждащи към грешни мисли, са изкованите от кармата илюзии. Всяка помисъл за мъст, зло и омраза захвърлете, о, хора на Тингри.

      Изпяването на молитвите за убежище пречиства езика от мръсотия. Не губете време в глупави приказки, пейте своите молитви, о, хора на Тингри.

      Костите и плътта, макар родени в едно, накрая трябва да се разделят. Не гледайте на своя живот като на трайно добро – той скоро свършва, о, хора на Тингри.

      Стремете се към сигурното и непоклатимо Истинско Състояние на Чистото Съзнание. Не го изпускайте. Това е вечно Трайното и Неизменното, хора на Тингри.

      Търсете и се насладете на свещения еликсир на медитацията. Настъпва краят на глада за онзи, който веднъж опита Самадхи, хора на Тингри.

      Пийте от нектара на Потока на Съзнанието. Той е непресъхващ, утоляващ жаждата, прохладен и чист, о, хора на Тингри.

      Търсете като свой син вечно прекрасното безсмъртно Дете на Мъдростта. Това е най-хубавото и най-благородно потомство, което никога не умира, хора на Тингри.

      Размахайте Копието на Разума високо в Пустотата на пространството. За стремежите няма граници, нито препятствия, хора на Тингри.

      Изворът на Самсара и на Нирвана е в Единния Разум. Но самият този Разум няма нито форма, нито съдържание, хора на Тингри.

      Предпочитанията и антипатиите не оставят следи, като полета на птиците във въздуха. Не се отдавайте на преживяванията. Вечно променливи са те, хора на Тингри.

      Ярка и сияйна е Движещата Сила, подобно на Слънцето, незакрито от облаци. На мрака на своето съзнание не се доверявайте, о, хора на Тингри.

      Като зефира е Свободният Разум, неприкован към мисълта. Към нищо не се привързвайте – превъзмогвайте слабостта, хора на Тингри.

      Обективните форми и Пустотата в тяхната същност знайте като едно. Без периферия, без сърцевина са те, хора на Тингри.

      Неовладените мисли, като взирането на красавицата в нейното огледало, не довеждат до духовно прозрение – знайте тази истина, о, хора на Тингри.

      Като формата и грифа на цигулката са измамните блаженство и болка. От първичните следват вторичните причини, хора на Тингри.

      Всичко създадено, вътрешно и външно, се съдържа в собственото съзнание, като водата в леда. Стремете се наистина да знаете това, хора на Тингри.

      Този човешки живот, подарен и свободен, е наистина най-голямото благодеяние. Жалки са онези, които безцелно го прахосват, о, хора на Тингри.

      Като магическия Чинтамани е Великият Път на Истината, истински труден за откриване, макар и търсен навсякъде, о, хора на Тингри.

      Винаги понасяйте в сърцето си болката и страданието на света. Така вярата укрепва. Подържайте Факела, о, хора на Тингри.

      Като слънчев лъч през синевата между облаците е Дхарма: знайте, че сега има такава Светлина, възползвайте се мъдро, хора на Тингри.

      Макар да смята, че радостта и тъгата идват от противоположни източници, човек открива в себе си техните корени и причини, хора на Тингри.

      Родните от Невежеството измами са корените на всяко зло. Дръжте Знаещия винаги бдителен и овладян, о, хора на Тингри.

      Обезсилвайки всички Отрови, вие ще съкратите Пътуването. Пазете противоотровата в сърцата си и винаги я ползвайте, хора на Тингри.

      Не чрез половинчати усилия се постига Съвършеното Състояние на Буда. Всякога бъдете облечени в доспехите на Мъдростта, о, вие, хора на страната Тингри.

      Ако не успеете да схванете някое значение, към Гуру отправете молитва. Не се съмнявайте, че тогава ще дойде и разбирането, о, хора на Тингри.

           /„Последните заветни учения на Гуру Пха Дампа Сангйе“ - „Тибетски медитации“/



http://www.youtube.com/watch?v=izEboCiaHHY








Тагове:   навлизане,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Никола
11.05.2010 08:21
Да! - казвам на думите\словата на Тибетецът
*
Гневът води към Гибел, Мелодията въздига до Хармония
(по Хайдегер)
цитирай
2. анонимен - Никола
24.05.2010 22:33
от Тилопа за Наропа
Не Мисли
Не Мечтай
Не Помни
Не Планувай
Не Контролирай
Почивай
цитирай
3. анонимен - от Никола
12.07.2010 17:08
Нека Отмине Всичко Което Се е Случило
Нека да Става Каквото Ще Да Става
Нека Става Това Което Сега Става
Не Се Опитвай Да Определиш Нещо
Не Се Опитвай Да Случиш Нещо
Почивай Точно Сега Почивай
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vencislavomtatsat
Категория: Изкуство
Прочетен: 1062305
Постинги: 313
Коментари: 939
Гласове: 16797
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Индиански речник
2. Carlos Nakai - Promise
3. Shri Rama Chandra
4. Remember Me: Legolas & Eowyn Part 3
5. Порталът към съзнателен живот
6. Светли Мисли *Открити в блогрола на Sever*
7. Амрита - *Открита в блогрола на Wildroses*
8. Сахаджа Йога
9. Свами Сатчитананда - Изпълненото с Радост Сърце на Мъдростта и Свободата :-))
10. Amrak
11. Nav
12. Sever
13. Мечта за другия *Izvorche*
14. Любов? *Compassion*
15. Филмът "Киматика"
16. Хенри Дейвид Торо и американското пътуване към Изтока
17. Словото на Учителя
18. Nirananda
19. Любовно Писмо до Бог *Candysays*
20. Детето, което накара света да замълчи за 6 минути
21. Спароток
22. Начална част на "Конспирация срещу световното здраве" на д-р Атанас Гълъбов - виж следващите части в същия блог
23. Магура
24. Ерата на Водолея Настъпва :-))
25. Корал - Светлината отвътре
26. Матрицата V - Търсене на Духа. Том I
27. Йога съветите на Мио - Чувствата и техният механизъм
28. Открий Себе си
29. Цар Кару
30. Блогът на Подводни