Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 08:16 - За матричарите и матричарските параметри на безумието...
Автор: vencislavomtatsat Категория: Изкуство   
Прочетен: 11432 Коментари: 13 Гласове:
26

Последна промяна: 19.11.2010 08:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Биг Фармата – пред голяма победа: В Европейския съюз билките ще изчезнат
tweetmeme_style = "compact";tweetmeme_url = "http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/333-big-farmata-pred-golyama-pobeda-v-evropejskiya-sayuz-bilkite-shte-izcheznat.html";  

image Един горещ апел на Хайди Стивънсън *

 

 

Сделката е почти сключена.

Скоро ни предстои да видим как билките изчезват, а с тях ще загубим и способността на билколечителите да ги предписват

Биг Фармата е почти на финалната линия на десетилетната битка за ликвидиране на конкуренцията. От 1 април 2011 – след по-малко от 8 месеца – почти всички лечебни билки ще станат незаконни в Европейския съюз. Подходът в САЩ е малко по-различен, но със същите опустошителни последици. Хората трябва да бъдат превърнат в помийна яма, в която Биг Фармата и агробизнесът да наливат всичко, каквото им хрумне, а ние да нямаме никаква друга опция, освен да плащаме каквито цени ни поискат.

Биг Фармата и агробизнесът са почти приключили своя марш към овладяването на всички аспекти на здравето – от храната, която ядем до начина, по който се грижим за себе си, когато сме болни. Не бива да имате каквото и да било съмнение – тази тяхна победа ще ни отнеме и последните следи от здраве, които са ни останали.

Това започва идния Ден на Шегата

Възможно най-противната шега, направена на 1 април, беше Европейската директива за традиционните билкови лекарствени продукти, подписана на 31 март 2004 (1). В нея са разписани правилата за използване на билкови продукти, които преди това се предлагаха свободно на пазара.

Тази директива поставя изискване всички билкови препарати да преминават същата процедура, която преминават фармацевтичните медикаменти. Няма значение дали една билка е била широко употребявана в продължение на хиляди години. Разходите за такава регистрация са далеч по-големи от тези, които повечето производители – извън Биг Фармата – могат да си позволят; изчисленията показват, че разходите възлизат на 80 до 120 000 британски паунда за всяка отделна билка, а при комплексните билкови препарати всяка билка се третира като отделна позиция.

Не се държи никаква сметка, че една билка е била прилагана безопасно и ефективно в продължение на хилядолетия. Тя ще бъде третирана, като че ли е медикамент. Разбира се, че билките далеч не са такива. Те са препарати, приготвени от биологични източници. Не е задължително билките да бъдат пречиствани, защото това би променило тяхната природа и ефикасност, също както е при храните. Да се третират като медикаменти е изкривяване на тяхната природа и на природата на билколечението. Това, естествено, не вълнува управлявания от Биг Фармата Европейски съюз, който закова корпоративното начало в конституцията си.

Д-р Робърт Феркерк от Алианса за природно здраве (АПЗ) пише за проблема  с изискването билковите препарати да бъдат регистрирани по процедурата за медикаменти:

„Вкарването на класическото билколечение, идващо от неевропейската традиционна медицинска култура, в регистрационна схема на ЕС е като да се опитваш да вкараш квадратен пирон в кръгла дупка. Регулаторният режим игнорира и така не е в състояние да се адаптира към специфичните традиции. Това адаптиране, обаче, е спешно необходимо, освен ако директивата няма за цел да дискриминира неевропейските култури и следователно да нарушава човешките права." (2)

Законът на търговията

За да разберем по-добре как е възможно да се случва такова нещо, трябва да обърнем внимание, че търговските закони бяха в центъра на стремежа да се поставят всички аспекти на храненето и медицината под контрола на Биг Фармата и Агробизнеса.

Ако сте проследили какво се случи в САЩ със суровото мляко и твърденията на Агенцията по храните и лекарствата (FDA), че храните по някакъв вълшебен начин се превръщат в медикаменти, защото влияят на здравето, сигурно сте забелязали, че Федералната комисия за търговия беше част от процеса.

Вместо храните и традиционните лекарства да бъдат третирани като теми, неразривно свързани с човешките права, те бяха третирани като търговски въпрос. Това породи щенията на едрите корпорации да поставят фокуса по-скоро върху законите за храните и билките, отколкото върху потребностите и желанията на хората. Точно тази врътка доведе до такова скандално абсурдно становище на FDA, каквото е твърдението, че наздравицата и орехите съвсем буквално се превръщат в медикаменти, просто защото се вдигат или ядат за здраве.

Целта на всичко това е светът да бъде направен по-безопасен за мегакорпорациите, за да могат да си продават продуктите напълно свободно. Потребностите и здравето на хората просто не са никакъв фактор в техните съображения.

Как да се борим с това посегателство срещу нашето здраве и благополучие?

Сделката не е приключена, поне не напълно. Ако държите да имате достъп до билки, ако искате да имате достъп до витамини и други хранителни добавки, трябва да преминете към действие. Дори и ако тези теми да нямат никакво значение за вас, помислете за хората, които са загрижени за тях. Следва ли да им бъде отричано правото на медицинско лечение и начини на поддържане на здравето по техен избор?

Алиансът за природно здраве (АПЗ) беше много активен в съпротивата срещу тези посегателства. В момента те влизат в съда в опитите си да спрат въвеждането в сила на Директивата за традиционните билкови лекарствени продукти. Да се надяваме, че тези опити ще бъдат успешни, но най-близката история показва, че никакви законови действия не могат да спрат този валяк. Ние не можем да си позволим да седим със скръстени ръце и да чакаме да видим какъв ще бъде резултатът от усилията на АПЗ. Ние трябва да разглеждаме неговия стремеж като част от едно цяло – в което всеки от нас има своя роля.

Зависи от нас – от всички и от всеки един от нас – да предприемем действия. Ако живеете в Европа, моля ви, изпратете писмо или съобщение до своя депутат в Европейския парламент. Посетете тази страница, за да научите кой е вашият депутат в Европейския парламент и как може да се свържете с него. После му изпратете писмо, в което заявявате недвусмислено, че подкрепяте силно действията на Алианса за природно здраве и опитите му да суспендира влизането в сила на Директивата за традиционните билкови лекарствени продукти и че се надявате, че той –вашият депутат – ще застане на позиции, отстояващи правото на хората да избират билколечение.

Ако ви се стори трудно да напишете такова писмо, ТУК ще намерите образец (в .rtf формат), предложен от АПЗ. Чувствайте се свободни да го използвате.

Денис Дилей беше така любезна да го преведе на испански. Благодаря!

Опитайте се да си представите как се изправяте пред вашите деца или внуци и те ви питат защо не сте го направили. Как ще им обясните, че всъщност не сте били толкова загрижени за тяхното благополучие? Как ще им кажете, че за вас е било по-важно да гледате най-новото изкуствено риалити по телевизията, отколкото да отделите време за написване на едно простичко писмо?

Само чрез активен протест може да спряна тази пародия, насочена срещу благополучието ни. Ако си седим апатично, тя ще се случи. Нашето право да защитаваме своето здраве и това на децата ни виси на косъм. Ако ви е еня за здравето на вашите деца и внуци, трябва да действате.

 Говорете, защото сега е моментът на истината. Може да си седите със скръстени ръце и да не правите нищо или да говорите на висок глас.

 А после, когато имате време, говорете с всеки, когото познавате. Кажете им, че сега е моментът да се действа. Наистина няма никакво време за губене.

 * Хайди Стивънсън e шотландски хомеопат. Уебсайтът й е http://gaia-health.com - уебсайт, посветен на концепцията, че нашето здраве не може да бъде отделено от здравето на света.

Оригиналната статия може да намерите

 

ТУК

http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/333.html

http://gaia-health.com/articles301/000301-big-pharma-scores-big-win-medicinal-herbs-disappear-eu.shtml

Ето още по темата: http://www.ipetitions.com/petition/joininghandsinhealth/

За ваксините и Истината за тях от блога на bgzemia:
http://bgzemia.blog.bg/politika/2010/10/13/vaksinite-i-istinata-za-tiah-mnogo-vyprosi-s-ujasiavashti-ot.619835

Начална част на "Конспирация срещу световното здраве" на д-р Атанас Гълъбов, следващите части на книгата са в същия блог на universalnite000:
http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/01/23/svetovnata-konspiraciia-sreshtu-zdraveto-d-r-atanas-gylybov.478083



















Гласувай:
26



1. panazea - Проздрав от мен !
01.11.2010 09:36
Няма да им се дадем! Успех !
цитирай
2. mileidi46 - I kak 6te go napravim??
01.11.2010 11:03
panazea написа:
Няма да им се дадем! Успех !

Samo na dumi li mila??
Dai ideq!!
Priqten den!
цитирай
3. misbis - otli4na iniciativa
01.11.2010 11:29
za tozi plan triabva da se govori i dejstva.
TE sami niama da se sprat...
цитирай
4. misbis - hubava iniciativa
01.11.2010 11:33
da se obediniavame s drugi hora po sveta ,zaangajirani po temata.Tova e mnogo seriozno-koito vladee hranite,toj vladee sveta.
Nie horata NE sme roboti, a tvorci
цитирай
5. bgzemia - Как ще го направим?
01.11.2010 12:53
Едно от нещата е като на първо място не допуснем това да се случи в мислите ни.Нещата стават първо в духовния свят и след това в материалния.Ще сътворим в мислите си една друга реалност и колкото повече хора се включат в колективното творчество толкова по-бързо ще се реализира.По този начин можем да променяме и управляващите и делата им- с нашите добри мисли.
Хубав ден
цитирай
6. bven - Нашето право да защитаваме своето здраве и това на децата ни виси на косъм. Ако ви е еня за здравето на вашите деца и внуци, трябва да действате.
01.11.2010 13:35
България без билки!?!
цитирай
7. milenich - ........
01.11.2010 15:21
Производството на билкови препарати е част от световната индустрия с дроги. Никой не пречи да познаваме, събираме и използваме растения които сме събрали сами. Да купуваш билки от магазините за дрога е тъпотия.
Моля ви да пишете на кирилица. Не знам защо мъчите всички с тия странни знаци.
цитирай
8. bizcocho - Както е тръгнало да се унищожава ...
01.11.2010 19:20
Както е тръгнало да се унищожава природата, те сами ще изчезнат... Аз лично познавам доста от билките/ не всички/ и си събирах за в къщи сама, когато живеех в бг - страна много богата на билки. Обичах да ходя за гъби и билки.
цитирай
9. tit - Монополите настъпват навсякъде!
01.11.2010 21:13
Наистина - у нас всеки може да си събира сам билки, и да се ограмотява - има как?
Но където не е възможно?
после - има уникални билки...кафевия картоф, например, алоето също!
Този въпрос сериозно ни засяга, но като сме заврели носове в днешното и в битката за оцеляване...
цитирай
10. raders - Спокойно! Това в България не е въ...
01.11.2010 22:15
Спокойно! Това в България не е възможно да се случи. Просто няма как да стане:)
цитирай
11. vencislavomtatsat - Привет на Всички :-)))
02.11.2010 13:57
Лично за мен всичко това, за което се налага да пишем заедно с другите приятели от блога - гмо, унищожаването на неповторими природни места, конспирацията срещу световното здраве и живота на хората и всичко останало - не е част от Истинската Реалност... - или ако е някаква част от нея - то това е "калта"/илюзията/ на тази Реалност - или една изкуствено привнесена негативност в реалността, в която живеем /и аз съм последният, който би искал да се занимава с това и още по-малко да занимавам другите с него/... Билдербергският кръг от мултимилиардери, които назначават президентите на Америка, вкл. Буш, Клинтън и Обама; генералните секретари на НАТО; Тони Блеър/мин. предс. на Англия/; финансират тероризма и същевременно организират войните в Сърбия, Ирак и т.н. - та тези богати чичковци от въпросния кръг, които се изживяват като господари на този свят и задават някои негови параметри, с цел да постигнат нещо в стила на "1984" на Джордж Оруел или Новия световен ред - където държавните граници ще са размити - но не в смисъла на "Imagine" на Джон Ленън - а в смисъла на една глобална полицейска държава със световно правителство, на което те дърпат конците и задават параметрите - както правят и в момента с повечето правителства по света, включително и с нашето... Та за мен е изключително неприятно да занимавам и себе си и другите с тази негативна информация - но така или иначе - матричарите или слугите на илюзията и негативността в този свят - вкарват тази кал/илюзия/ по-възможно най-грубия, брутален и подмолен начин в живота на всички нас - просто защото те са избрали да се хранят от негативните емоции на хората и за това правят всичко възможно да ни държат в нисшия астрал, където е тяхната сфера на бизнес/черпене на енергия/ - /Христос казваше, че "крадецът влиза през плета" - тоест лицемерните начини за проникване и контрол над съзнанието.../ ... - това е все едно да избереш да се изхранваш от сметището - въпреки че БезкРайността, Истината и Любовта или Никога Несвършващото Знание, Светлина и Блаженство/СатЧитАнанда/ са навсякъде преизобилно около теб.../истинският начин за зареждане е по вертикала, където е Първопричината и Изворът на Всичко - а не чрез паразитизъм и черпене на енергия по хоризонтала/ - за тези същества хората, които за Майка Тереза бяха физическото тяло на Христос - са просто пушечно месо и средство за правене на бизнес и упражняване на власт - това показва и тяхната генеалогия - като ракови клетки в Цялото или слуги на егото/сатаната/ и генеалогията на Майка Тереза като частица от Сърцето на Христос. Христос беше просто дърводелец - но държеше Ключовете от Небето на Всемогъщия Бог - Който Е Любов, Безкористност и Свобода - а тези нечистоплътни и изкривени съзнания, макар и да заемат върха на социалната стълбица в този свят - си остават едни ракшаси - или хора с демонична природа, които не заслужават дори дъха в нозрите си, който е дар от Великия Дух/Уакан Танка/ и който Обединява съществата - а не ги разединява, противопоставя едно на друго и подчинява - тъкмо обратното - ВсеДарява ги с Всичко, от което те имат нужда и то Абсолютно Безкористно и ги прави Свободни! Та тези ракшаси или минетмайстори на лукавия - в миналото просто бяха унищожавани от Божественото, което идваше под формата на Рама или Кришна и освобождаваше планетата от демоничната им природа... - сега битката вече е повече на вътрешно ниво - и нашата главна задача след Христос - е да ги унищожаваме в самите себе си... - ако постигнем това - те ще изчезнат и на външно ниво - вече писахме за "санкоча" :-)) Но да не забравяме, че и Христос или Божествената Любов може да вземе камшика и да изхвърли търговците от храма! Защо трябваше да се появи Христос и да бъде разпънат... - накратко защото хората разпъваха Доброто и Любовта/Христос/ в себе си далеч преди Той да се прояви на това физическо ниво и затова Божественото трябваше да дойде, за да онагледи това, което хората правеха с Христос в себе си на вътрешно ниво - за да се осъзнаят и да ги насочи към Пътя на Любовта, Прошката и Добротата - така че трябва да унищожаваме злото и негативното в себе си - преди то да добие външна форма и да разпъне Христос/Любовта/ във външното. Обърнете внимание на момента от Писанието, в който евреите започват да се кланят на Златния телец/който сами създават от злато/, преди Мойсей да донесе 10-те Божи заповеди от планината - в момента целият свят прави същото - кланя се на Златния телец - за съвременния човек парите са бог - и цялата човешка енергия и внимание тече натам - а не към Божественото, което е Истинският Извор на Всички блага и на всичко съществуващо - това е една сериозна причина за изкривяване на съзнанието и за това да живеем в илюзията - а не в Реалността/вече сме говорили за това в "Реалността на илюзията или илюзията на реалността"/ - човешкото внимание/енергия/ има способността да си създава въображаеми реалности и да живее в тях - и ако те са диаметрално противоположни на Божественото - ако са насочени не към Бога на Истината и на Любовта - а към мамона - то тогава параметрите на този свят ще се задават от мултимилиардерите от Билдербергския кръг - или от главните минетмайстори на Златния телец - как тогава можем да очакваме да бъдем Щастливи - след като сме скъсали връзката си с Истината и сме отделени от Самите Себе си/Божественото/... Добре е да обърнем внимание на "Държавата", книга 7 на Платон или така нареченият "Мит за пещерата" - основната идея във филма "Матрицата" е взета от този диалог на Платон - съвременният свят се намира в абсолютно същото положение - не мислете, че тази "реалност" е толкова "твърда, реална и непоклатима" - тази реалност я създаваме ние - къде осъзнато, къде не... - и тя може да е коренно различна от това, което е в момента, ако заложим на осъзнатостта, себепознанието и Любовта... Нека се постараем да сме по-Единни, Будни и Осъзнати - да не се противопоставяме един на друг за глупости, да Бъдем По-Дейни и Идейни - и сами да Търсим и Да Живеем в Истината - а не да чакаме някой да ни я смели и даде наготово - и на всичко отгоре да не искаме да я поемем и да Видим Истинското Лице на Реалността - както виждате намираме се на бойното поле - където войната вече е на много по-модерно ниво - контрол върху съзнанието, храната, гмо, ваксини с наночастици, 25-и кадър в телевизията, ХААРП, Кемтрейлс и т.н. Трябва да бъдем Войни на Истината и Доброто в този свят - злото цели да обърка съзнанието, да унищожи ценностната система, да противопоставя и да държи в страх и напрежение хората - за да нямат достъп до Безкористността, Любовта и Свободата - или за да бъдат отделени от самите себе си и лесно манипулируеми - в бойните изкуства казват, че когато противниците са много - трябва да водиш битката с установено съзнание на върха на главата/Сахасрара или Космическото съзнание в йога/ - където е връзката със Светия Дух и където се отразява Сърцето или Любовта/анахата чакра в йога/ - така е по-лесно да намериш своя Център, от който нищо и никой не може да те измести, защото Там си Едно с Бог и можеш да отдадеш проблемите на Божественото, което да ги разреши и изгори в Огъня на Първичната Реалност - освен това битката трябва да се води все едно - че противникът е само един - за да бъдем по-събрани, целеустремени и Единени с Духа - а както вече казахме битката вече е на вътрешно ниво и истинският противник е в нас самите - когато го преодолеем на вътрешно ниво - на външно няма да има и помен от него - та пожелавам на Всички ни да Бъдем Будни и Осъзнати Войни на Истината и на Любовта и да търсим сила и спасение в Божественото и в Неговите Сили на Истината, които се отразяват в Нас и Могат да Творят Чудеса - а не в слугите на княза на този свят... - материалното е само символ на Духовното - нека само от един малък символ да се ориентираме в дълбочина и да гледаме нещата в перспектива - а не да чакаме като овце на заколение - този, който ни иска кожата от гърба - да ни разреши проблема...

И така - Ние Сме Живите Молитви в този свят и трябва да Хармонизираме Себе си с Първичната Реалност, за да може Нейната Светлина, Истина и Мъдрост да изпълни този свят и това съществуване в момента, което е част от БезкРайността и Любовта на Бялото Пространство на БезкРая :-)) - всичко друго и всичко негативно е просто изкуствено привнесена илюзия, която някой, който се храни от нашите негативни емоции, създава, за да печели и черпи енергия на наш гръб - та това, което можем да направим е да гледаме позитивно на всичко и да оставим злото без храна, докато то изчезне от само себе си... - затова нека се освободим от всички негативни умствени проекции - за да Бъдем в Сърцето и Мъдростта на Истинското Себе!

Много Радост, Любов, Положителни Емоции и Светлина на Всички - Бог да Ви Помага и Напътства в Пътя на Доброто!
Вие Сте Живите Молитви на Любовта и Светлината - и Светът Става Все По-Хубав и Светъл!

"Будни Бъдете!" /Учителя/

"Събудете се, Събудете се, о, Велики - светът гори от страдание - можете ли да спите." /Свами Вивекананда/

"Служи, Обичай, Давай, Пречиствай се, Медитирай, Осъзнавай!" /Свами Шивананда/

"Пази Свободата на Душата си!
Пази Силата на Духа си!
Пази Светлината на Ума си!
Пази Топлината на Сърцето си!" /Учителя Беинса Дуно /Петър Дънов//


цитирай
12. panazea - Да бъде !
03.11.2010 14:58
Бъди , Да бъдем! :))
цитирай
13. анонимен - DA BADE-))) misbis
03.11.2010 17:49
ne biva da se pravim,4e zloto go niama.Kolkoto i da ne e priatno da se rovim iz tozi katran, za tova sme vojni na Svetlinata-da ia otstoiavame. A za da izpalnim misiiata si, e neobhodimo da poznavame lukavia oblik na zloto.Ina4e s na6ite dobri sarca....
Samo tova,4e sme izbrali da badem tuk-sega, v tezi re6ava6ti za Dobroto vremena, ozna4ava 4e sme prieli borbata i sme naiasno sas zloto.
Na vojna kato na vojna
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vencislavomtatsat
Категория: Изкуство
Прочетен: 1057903
Постинги: 313
Коментари: 939
Гласове: 16797
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Индиански речник
2. Carlos Nakai - Promise
3. Shri Rama Chandra
4. Remember Me: Legolas & Eowyn Part 3
5. Порталът към съзнателен живот
6. Светли Мисли *Открити в блогрола на Sever*
7. Амрита - *Открита в блогрола на Wildroses*
8. Сахаджа Йога
9. Свами Сатчитананда - Изпълненото с Радост Сърце на Мъдростта и Свободата :-))
10. Amrak
11. Nav
12. Sever
13. Мечта за другия *Izvorche*
14. Любов? *Compassion*
15. Филмът "Киматика"
16. Хенри Дейвид Торо и американското пътуване към Изтока
17. Словото на Учителя
18. Nirananda
19. Любовно Писмо до Бог *Candysays*
20. Детето, което накара света да замълчи за 6 минути
21. Спароток
22. Начална част на "Конспирация срещу световното здраве" на д-р Атанас Гълъбов - виж следващите части в същия блог
23. Магура
24. Ерата на Водолея Настъпва :-))
25. Корал - Светлината отвътре
26. Матрицата V - Търсене на Духа. Том I
27. Йога съветите на Мио - Чувствата и техният механизъм
28. Открий Себе си
29. Цар Кару
30. Блогът на Подводни