Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2013 20:34 - Знаем ли Кои Сме??!! II
Автор: vencislavomtatsat Категория: Изкуство   
Прочетен: 12886 Коментари: 10 Гласове:
12

Последна промяна: 21.03.2014 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image
image

Йоан Цецес заявява, че старите мирмидонци на Ахил и пеоните са днешните българи; че българи, мирмидонци и мизи представляват един и същ народ пише и Михаил Ателиат в Историята си; Помпей Трог поставя знак за равенство между българите, траките, македонците и пелазгите; според Йоан Малала "Ахил заминал заедно с атридите - като водел своя собствена войска от три хиляди души, наричани тогава мирмидонци, а сега българи" - край на цитата.

БЪЛГАРИТЕ И ЦИВИЛИЗАЦИЯТА - /Чрез Митко Грозев/

By Борил Тракийски in Българщина (Files) • Edit Doc
Албена Коларска

Английският изследовател, Арнолд Тойнби пише в 12-томното си издание за историята на народите, че
"... В СВЕТА Е ИМАЛО 21 ЦИВИЛИЗАЦИИ. ЕДНА ОТ ТЯХ Е БЪЛГАРСКАТА. РАЗШИРЯВАЛА ГРАНИЦИТЕ СИ ПОСРЕДСТВОМ СВОЕТО СИЛНО КУЛТУРНО ВЛИЯНИЕ. Простирала се е от Белград до Крим и от Карпатите до Бяло Море, наричано в древността Тракийско."


“Българската средновековна култура е сред седемте цивилизации в историята на човечеството, играли отговорна роля заради мисията си на свързващо звено между Изтока и Запада.”
Шигьоши Мацуяма – Япония

Известният английски историк проф. Норман Дейвис казва: "БЪЛГАРИТЕ СА В ЯДРОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ" С много факти, той доказва, че България е най-старата нация на Стария континент. Нещо повече, според него, когато България е била държава, Европа е "ходела права под масата".

Президентите на Франция за българите:

Шарл де Гол:
„БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е ЛЮЛКАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ” 1962 г.

Франсоа Митеран :
“БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА.”

Италианският президент Карло Чампи в словото си при откриването на зимната олимпиада в Торино през 2006 г каза:
"БЪЛГАРИТЕ СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ТВОРЦИ НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ".

Руския академик Дмитрий Лихачов:
"...И чуждите завоеватели не можаха да победят тази ДЪРЖАВА НА ДУХА, защото в защита на българския народ в плътен строй стояха българският език, писменост и култура!... Българската държава на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Индийския".

"...вие сте най-древната от съществуващите днес културни нации и то не само в Европа, но и в света. Миналото погълна античността, древния Рим, Гърция и т.н., но България остана като жива отломка от древната европейска култура, най-древната ...отломка. И затова трябва да я съхраним, та днешна България да не бъде само последна отломка от миналото, но и първата от бъдещето – първата култура, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата към бъдещето..."

"Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време" -
Проф. Санте Грачоти, Италия

„Цар Симеон бе Карл Велики за България, но по-образован от нашия Карл Велики и много по-щастлив от него, защото положи основите на една национална литература." -
Френският историк Алфред Рамбо


Академик Омелян Прицак (специалист по средновековна история) от Университета "Харвард", пред една световна аудитория  заявява:
"В СРАВНЕНИЕ С ПОТОМЪКА НА АТИЛА - ЦАР СИМЕОН I, ВИЗАНТИЙСКИЯТ ИМПЕРАТОР Е ИЗГЛЕЖДАЛ КАТО ПАРВЕНЮ!"

“Българите бяха оня народ, който допринесе най-много за организиране и оформяне на цивилизацията на цяла Източна Европа. Прабългарите са организирали българо-славянските племена в една нация, в която българският дух и култура са останали подкваса за вечни времена”. - Проф. Геза Фехер - византолог, изследвал също историята на древните българи и маджари, както и историческите връзки между тях.Негово дело са трудовете - „Военното дело на прабългарите” и „Облеклото и оръжието на старата българска войска”

"Украинците, а също така и белорусите, и руснаците, всички си спомняме, че писмеността, културата ни и православната християнска вяра произхождат от България. Искам да припомня и факта, че двамата първи украински патриарси са етнически българи – Григорий Цамблак и Киприан"
Вячеслав Похвалски – посланик на Украйна в България.


"Гардиън" за България, 01 Декември 2012:
"Земя, изковала културата си от злато още преди повечето европейци да оставят някакъв отпечатък и измислила кирилицата, не бива да се подценява!"

Византийски Тропарх от 999 година:
"Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно.

Академик Димитрий Лихачов: Българите най-древната културна нация: http://vbox7.com/play:5dec26ef54

 
Професор Асен Чилингиров за българите:

http://www.youtube.com/watch?v=DJI_zzJGKO4

 

Стан Ген: "Кан Мотун (владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Каспийско море до Великия океан, вкл. Япония, до Кашмир на юг. Издал закон: "Който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци – да бъде наказан със смърт"

Кан Мотун създал най голямата Империя в Човешката история:
Около 198 г. пр. Хр.–Великият Български Владетел кан Мотун(200-174 г. пр. Хр.)-от рода Дуло
(син на Кан Тюмен), завладял Китай за 200 години пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000-та му армия и поставя Китай във васална зависимост от Българите.

Великият Български Владетел Кан Ишка (110 – 144 г.) – от рода Дуло. управлява Великата Кушанска Империя достигнала най-голямото си могъщество при неговото господстване и обхващаща териториите на днешните държави Афганистан, Таджикистан, Киргизстан, части от Китaй, Казахстан, Узбе-кистан, Туркменистан, Иран, Пакистан и Индия. Българската мощ достига своя връх при управлението на легендарния вожд КАН Атила (434 – 453 год.) от рода Дуло подчинил под властта си територия от Франция до Китай. Поставил на колене Константинопол и Рим, той остава в историята с прозвището Бич Божий (Flagellum Deum). Заветната цел на Атила била да Унищожи робовладелската Римска империя разсадник на расова разпуснатост, нравствена развала и разврат, да освободи поробените народи и да създаде от Европа и Азия една могъща Арийска Империя, устроена на здравите и високи нравствени принципи на древните българи да построи нова световна държава със справедливо обществено и държавно устройство. При неговото управление Българската империя стига до размери покриващи се с тези на родственика му Кан Мотун.
През 451г. кан Атила събрал 150-хилядна армия и от днешна Унгария потеглил за Рим като показал защо бил наречен Атила Страшни. На следващата година превзел Северна Италия с Милано и се отправил за Рим. Апенинските заселници-етруските – тържествено посрещнали българския кан и го помолили да не воюва с тях, като му разказали своето общо българско родословие.Римския император Валент III избягал, далеч а после чрез Папа Лъв I измолил мир. Атила се върнал в двореца си в Панония с голям годишен данък и жена от рода на великите цезари. Духовния водач на християните папа Лъв Велики (395-461г.) лично отива при Атила за да получи легитимност за властта си над Рим, която ще продължи през следващите хиляда години. Дотогава кан Атила успял да подчини територии простиращи се от Франция до Китай.При неговото управление Българската империя стига до размери, значително надвишаващи всички други империи в световната история. Всеобщата убеденост на Римските дипломати в Константинопол които предричат в сената че след като превзе с лекота Персия и Мидия, кан Атила ще се върне като господар на Рим, а не познаващата поражение българска империя ще покори целия свят била опровергана след неговата внезапна смърт.Убит с коварство и предателство от дългата ръка на Рим които с безчестие са успявали където не могат войниците им." /Стан Ген/

"Скоро след това обаче пълководеца на Кан Атила-Одоакър изпълнил неговата цел, довършвайки Римската империя през 476г.
-Спартак-разклати основите на империята, а един Българин-Атила-я довърши, ликвидирайки с това робството в стария свят. Всички роби са били свободни граждани в границите на нашата държава с равни права, без разлика от цвят на кожа и религиозна принадлежност."

Летописецът Йордан пише в своята “История на готите”:
”От земята на Българите се разпростря яроста на хуните върху народите”(ГЦ а, 110)

Княз Българский Раковски пише:
“Старопланинските българи после смъртта Атилова съставиха тутакси едно велико и силно царство и Атиловите наследници не са друго освен българските царе Боян, Забер кан, Кубрат, Крум и прочие" /Стан Ген/

"КАЗАНО Е :"Българите са голяма заплаха за Новия Световен Ред, защото са Хора на Духа и именно българите ще вдигнат държавите на Свещена война срещу сатанистите, които прокарват своите идеи под мотото Свобода, Демокрация, Ред!"ТЕ ни мачкат с геноцид, но войната не е загубена - винаги има нова битка и ново утре за децата на бога.:)Не можеш да убиеш неубиваемото, както и да унищожиш Духа.Плътта е тленна, но Духа не." /Стан Ген/

"Тази цивилизация Римската империя, както и цялата култура на античността, са се основавали на разточителното използване на робския физически и умствен труд на жителите на завзетите от Рим провинции-Тракия, Галия, днешна Германия и др. Рим управлявал с камшик в него царували неправди и тирания. Жесток бил Рим-“Правото на силния” бил негов девиз.Римския писател Салвиан (V век) пише: “Те търсят при варварите римска човечност , тъй като не могат да понасят варварската безчовечност на римляните…. Те предпочитат да живеят при варварите като роби но фактически свободни, отколкото в римската държава формално свободни но всъщност роби.” Кан Атила бил високо надарена личност, притежаващ хунорска държавна мъдрост, древнобългарска култура, дипломатичен такт, пълководен талант и неизтощима енергия.Главната квартира на кан Атила била в центъра на Германия. Някои германски родове давали войници за охрана: Англи-пазители на крайбрежията (от български “Анг”-Вода) и Сакчи-пазители на сушата. След смърта на Атила, за да се спасят от преследвания, Англите се преселили на острова и го назовали със служебното си име Англия. Сакчите потънали из дълбините на Германия. Немският народ е съхранил спомен за господството на България в Европа като направил Атила герои в своя епос “Песен за Нибелугите”. /Стан Ген/
  Стан Ген: "Названието Франция произхожда от българското название на реката Рейн – Фаранг “Равнинна (фар) река (анг)”, тъй както българите наричали фаранги пиринейските германци, преселили се по-късно във Франция (от българското фаранг е произлязло франк, а от франк – “Франция”, “французин”).
Древното название на Испания – “Иберия” означава на български “Богата на метали”. Българската дума билге – “знак, маяк” звучи и в названието на Белгия . . .
В Европа представителите на II хунска династия Дуло, управлявали в България от IV в. от н.е. до 1584 г., основали цяла поредица държави. В началото на VII в. по-младият брат на българския цар Курбат – Кубрат (потомък на Атила) – Шамбат Кий (неговото име е получил градът Киев) основал на териториите на Чехия, Словакия, Унгария, Полша, Прусия, Задкарпатска Украйна и част от южнославянските, австрийски и немски земи огромната държава Дулоба – “Страна на Дуло”. В Западна Европа наричали Шамбат “Само”, а държавата му – или Само, или Дулеб(а). Според Гали, от Шамбат водели родословието си владетелите на Байлак (Полша) и Маруба (Чехия, Моравия). След разпадането на Дулоба, част от българите на Шамбат отишла в Прусия, където се запазила в качеството на особен род под името семби (“семб” – от Шамбат, Само). През VII до XIII век сембите постоянно служили във войските на България. От този род произлезли основателите на литовската държава.
/А синът на кан Алмъш - Арпад, който също е представител на рода Дуло - основал държавата Унгария./
...Много знатни волжско-български родове, попаднали в Русия през периода XII – XVII век, запазват в своите гербове символите на Сириус /който е бил почитан в Дунавска и  Волжска България/. Такива са Кутузови, Шувалови, Голицини, Толстой, Романови, Годунови и др.
"


"Редица учени са впечатлени от огромните познания на Българите в древността в областта на астрономията, строителството, наличието на древна писменост, умението да създават държави. Българите са познавали отлично закономерностите на движението на планетите и Земята около Слънцето. Те създават календар, който учени през 70-те години на XX век обявяват за най-точния от всички известни досега, а в ЮНЕСКО се обсъжда възможността да бъде утвърден като световен календар. Много автори отнасят неговото начало към шестото хилядолетие преди новата ера. Проф. Златарски определя за начало 5505 г. пр.н.е. Други учени като Димитър Съсълов, Йордан Велчев, Никола Станишев и др. са на мнение, че зодиакалният календар, с дванадесетгодишен цикъл е изцяло българско откритие.

Известният германски синолог проф. Велфрам Еберхарт в книгата си “Локалните култури на Китай” подчертава, че китайците заимстват от българите не само календара, но и редица културни новости. През 2697 г. или 2637 г. пр.н.е китайците заменят своя лунен календар с българския, отчитайки неговите предимства."
/Стан Ген/
 

"Философът Питагор е разпространил учението на тракиеца Орфей в гръцките градове в Южна Италия. В крайна сметка идеите на Орфей са достигнали до съседните етруски племена, които са били известни с артистичното си майсторство. Учените се надяват, че Златната книга в София може да помогне за разкриване на загадката на етруската писменост, която още не е разчетена.
Друга мистерия представлява начина, по който книгата е попаднала в националния исторически музей. Тя е била предадена на изкуствоведите от 87-годишен мъж, който е казал, че я намерил преди 60 години, когато е бил войник. По време на строежа на път покрай река Струма на юг, той се е натъкнал на тракийска гробница и е намерил златната книга. Той е съхранявал съкровището заедно с фреска от гробницата."
/Стан Ген/  

"Това, което провериш и разбереш, че е правилно, вече никой не може да откъсне от тебе. Ще разбереш, че във вените ти тече кръвта на троянските герои и на тракийсикте царе!"
/Павел Серафимов - Спароток/

 
"Траките са един от най-могъщите народи в Европа." /Плиний/

"Тракийският народ след индийския е най-голям. Ако той се съединеше под един господар и ако бе единен, той би бил според мене непобедим и много по-силен от всички народи." /Херодот/

1.Първата писменост в света е от земите на траките.

2.Първото обработено злато е от земите на траките.

3.Първото позлатяване на съд е от земите на траките.

4.Най-древното царско погребение е това от враненския некропол.

5.Най-древният европейски град е от земите на траките.

6.Траки дадоха религия и култура на гърците. Днес вече не може да се отрече, че Орфей, Тамир, Лин, Евмолп и др.са траки.

7.Траки разпространиха обработката на желязото и така предизвикаха истинска революция в развитието на европейските народи.

Анонимните ще продължават да хулят траките, но не могат да променят фактите. От нас се иска да отворим очите си, да видим истината и да продължим благородното дело на нашите деди..."
/Павел Серафимов - Спароток/

Касиодор и Енодий Тицийски пишат, че българите са стар мизийски или илирийски народ; според Теофан и Никифор Прокопий готите са българи; Лъв Дякон и много други древни историци преди него наричат българите мизийци; Лаоник Халкондил: "Трибалите са най-древният от всички народи - сега те биват наричани българи"; Халкондил счита трибалите за българи, Страбон потвърждава, че трибалите са траки, Дион Касий смята трибалите и дарданите за мизийци; Магнус Феликс Енодий също казва, че българите са стар мизийски или илирийски народ; Херодот, Хоматиан, Теофан, Фулко и др. също свидетелстват, че траки и българи са един и същ народ, а Йоан Цецес заявява, че старите мирмидонци на Ахил и пеоните са днешните българи; че българи, мирмидонци и мизи представляват един и същ народ пише и Михаил Ателиат в Историята си; Помпей Трог поставя знак за равенство между българите, траките, македонците и пелазгите; според Йоан Малала "Ахил заминал заедно с атридите - като водел своя собствена войска от три хиляди души, наричани тогава мирмидонци, а сега българи" - край на цитата - въпросните мирмидонци са си траки; траки=българи. Според Г. Раковски българите произлизат от пелазгите - така наречените "богоравни" представители на траките. Херодот, Страбон и Плиний свидетелстват, че гърците идват от Африка - по-късно те си присвояват наследството на пелазгите без да имат нещо общо с него; "Траки, българи и славяни са части от един и същ народ няма нито промяна на езика, нито промяна на етноса, нито промяна на културата" - Асен Чилингиров. До 5 век древните автори са приемали, че траки и българи са един и същи народ. Вече все по-ясно започва да става, че теорията за тюркско-алтайския произход на българите е съшита с бели конци от поръчкови и агентурни учени и не издържа на един истински стойностен анализ - а само изпълнява старата бафометовска концепция разделяй и владей - или "който владее миналото, владее настоящето - който владее настоящето, владее бъдещето" от "1984" на Оруел...
Лично за мен много по-достоверни са древните извори, за които поръчковата историография остава сляпа - и пред поръчкови учени като Златарски - предпочитам достойни и безкористни изследователи като
Ганчо Ценов, Асен Чилингиров, акад. Лихачов, Павел Серафимов - Спароток, Татяна Яруллина Ал-Булгари, Бахши Иман, Светлозар Попов, Дафина Ангелиева -Ленци, Г. С. Раковски и много други...
Много ме радва факта, че при българите никога не е имало роби - и в нашите земи в древността законът е бил такъв, че всеки роб стъпил на българска земя веднага е ставал свободен.
Много Радост, Любов и Виделина на Всички - в Единението с Истината и в подреждането на всички парченца от пъзела е Истинското/Цялостното/ ни Лице и Духа на Силата!

Този пост е събран, изхождайки от максимата, че Всички аспекти на Истината са Важни - и е публикуван с единствената цел да бъде осветлен един от аспектите й - нашето минало и историята на деди ни - не страдаме от излишни комплекси - целта е да надникнем отвъд рамките на поръчкови и агентурни учени, чиито учебници сме чели като деца... :-)) и да се противопоставим с цялото си същество, дух и воля на старата римска максима: разделяй и владей и на манипулативния подход: който владее/манипулира/ миналото - владее настоящето и който владее/манипулира/ настоящето - владее бъдещето от "1984" на Оруел - който и до сега негативните сили използват, за да унищожават цели култури и да ги глупализират/глобализират :-))/ в едно жалко консуматорско общество...
Старобългарският катехизис гласи:
"Всеки роб, стъпил на наша Земя е Свободен!"
А Основното Послание на Тангризма е:
"Душа Душа Да Не поробва и Дух Дух Да Не Подвежда!"

Много Сила на Духа, Любов и Виделина на Всички!
Носете със Себе си Светлината и Осветлявайте и разпадайте илюзиите на тъмнината!

Дръжте Ближните си на Върха на Съзнанието си и ги Закриляйте с Любовта на Сърцата си!

Бог Да Пази България!

"Посвещава се на Всички Горди Българи":
http://truthseeker.blog.bg/history/2012/01/13/posveshtava-se-na-vsichki-gordi-bylgari.882332

Академик Димитрий Лихачов: Българите най-древната културна нация: http://vbox7.com/play:5dec26ef54

 Професор Асен Чилингиров за българите:
http://www.youtube.com/watch?v=DJI_zzJGKO4

 "Човек без памет е загубен - народ без история е обречен...
Най-здравата защита на българина срещу асимилацията е в познанието на историята на собствения му етнос.

С това познание той не може да бъде с ниско самочувствие и дребнави цели и идеали, не може да бъде манипулиран или нечий роб. Защото Живее в Свобода и Дарява Такава. Българите не са поробвали - а са Освобождавали поробените.

Старобългарският катехизис гласи:
"Всеки роб, стъпил на наша Земя е Свободен!"
/Стефан Кирлашев/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2347223166012&set=a.2347027921131.2123497.1413031184&type=1&theater

Чрез
Ivan Petrov:
"Спартак - трак / българин от поречието на Струма - разтърси римската империя...":

http://www.youtube.com/watch?v=gE6fuR7olsQ


Атила/Авитохол/ от рода Дуло - в търсене на меча на своя предтеча Ахил - принадлежал преди това на бог Арес/тракиецът Арей/: http://bghistory-letopisec.blogspot.com/2012/05/blog-post_5096.html?spref=fb

Атила/Авитохол/ от рода Дуло разгромява римската империя -
- доста варваризирана версия на историческата истина - но все пак е нещо ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=FMWPHTygwws

Кан Тервел - Спасителят на Европа от арабското нашествие:
http://www.youtube.com/watch?v=6o4Egu5aFw4

Кан Габдула Челбир - наследник на брата на Аспарух Котраг - спира нашествието на Монголската империя по времето на Чингиз Хан:

http://www.youtube.com/watch?v=Vp5RzXOlXLg

Цар Калоян разгромява кръстоносците:
http://www.youtube.com/watch?v=BzZzj4MNQJA

http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3060%3A2013-09-23-16-18-59&catid=141%3A2013-08-13-07-02-31&Itemid=213#

Фалшифицирането на българската история и истината за "Именника на българските канове":
http://www.youtube.com/watch?v=o33ajOsu2v4

Спас Мавров за тангризма:
http://www.youtube.com/watch?v=9TCjAPYtEAk

Българският тангризъм:
http://www.youtube.com/watch?v=TrDvcrWqe5k

Боговете на българите - Тангра:
http://www.youtube.com/watch?v=Honp4FMX7xA

Свръхсензитивът Йорданка Николова за България:
http://www.burgasnovinite.bg/Yordanka-Nikolova.html

Слава Севрюкова за България:
http://www.youtube.com/watch?v=SO4knvi3IxQ

Послание от бъдещето за България и Българите:
http://buditeli.blog.bg/drugi/2010/06/30/poslanie-ot-bydeshteto-za-bylgariia-i-bylgarite.569874


Какво са направили ционистите за България:
http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/05/26/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8/

20 години ционистки апартейд и окупация в България:
http://samvoin.blog.bg/politika/2011/06/12/20-godini-cionistki-aparteid-i-okupaciia-na-vse-po-bivsha-by.763683


"Тайните протоколи на ционските мъдреци": Въведение от Никола Николов:
"Има хора, които не желаят вие да знаете това, което искам да ви кажа. Те се опитаха много пъти да ме спрат да говоря за него....

Желанието ми е и вие да бъдете информирани за света,
в който живеете, и сами да направите своите изводи и заключения. Животът ми премина в много приключения, произ- шествия и инциденти. Щом съм още жив, трябва да приема, че нещо ме е пазело! Да, аз, който не вярвам в предопределената съдба, казвам това. Аз, който не вярвам в случайности…

Не вярвам в теорията, че една поредица от събития без всякаква връзка помежду си трябва да определя бъдещото развитие на света и личната ни съдба. Съвсем ясно е, че тези, които притежават властта и богатствата, са се свързали заедно и провеждат един дългосрочен план, който да насочи бъдещето ни в желаната от тях посока.  Аз се опитвам да защитя принципите,
в които вярвам, а именно оцеляването на семейството ми и на човешкия род, без да бъде манипулиран и контролиран.

Играе се една необикновено голяма игра на шах, на такова високо равнище, което не сме в състояние да си представим — и за нещастие в тази игра ние сме пионките. А в шаха пионките обикновено се жертват заради някакво предимство.

Историята доказва, че всички войни са предварително планирани. Независимо коя страна ще загуби войната, „Елитът“ винаги печели. За него печалбата е всичко, и единствено тя е от значение. При всички случаи народите на двете воюващи страни са губещите. Аз съм може би един от малкото хора, които още вярват в събуждането, а мнозинството понастоящем се намира едва ли не в летаргичен сън. Правя всички усилия да прогоня апатията, която е обхванала човечеството. До преди 30 години и аз спях дълбок сън. В никакъв случай няма да оцелеем, ако все още живеем с фалшиво написана история. На всяка цена истината трябва да се разбере, ако искаме да бъдем част от бъдещето. Истината трябва да надделее, независимо кого ще засегне. Тя трябва да бъде казана, за да подсигурим съществуването си. Това е най-важното за нас. „Новият ред в света“ е вече на нашия праг и чука на вратата ни.
Да се разчита на фалшиво поднесеното ни минало е самоубийство. С апатичност си подсигуряваме само робството. Да научим истината и тогава да реагираме е единственото средство за оцеляването ни.
http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/02/01/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5/
image












Гласувай:
12



1. bven - Само с това уточнение по текста на Спас Мавров:
08.10.2013 19:34
Танг-Ра е безсмъртен и Единствен хилядолетия преди Йехова.
В митологията на прабългарите ще вложим жалоните на този прочит. И първият от тях е, че народът на Единния бог Танг-Ра е народ на небето, който е слязъл на Земята, за да даде на стадно и племенно живе­ещият човек идеята и формата за държавата и космичния ред. Той идва от съзвездие Еднорог, което се изобразява като кон с един рог на челото. Рогът е винтообразен, дълъг и бойно насочен напред. Там живеят воините и пазителите на небесния ред. И Танг-Ра ги изпраща където е нужно, за да се премине от хаотичния стаден живот към ред и организа­ция на обществото.
Еднорогът е Третата степен в развитието на Духовния път на Козия рог - най-висшата. Тя се получава само в материал­ните полета, затова Духът слиза в материята, но запазва своята двусъщностност изразена в двете основни звездни религии - на Амон-Ра в Египет и на Танг-Ра при българите.
...Горният свят, който временно е изоставен от Първия конен народ на Небесното войнство – еднорозите, наричани още българи. Вторият народ са траките, но в друго направление.виж умма.блог.бг!
Поздравления за пълния родолюбив материал!
цитирай
2. vencislavomtatsat - Благодаря ти от сърце за ценното допълнение!
24.10.2013 09:06
Хубав, Светъл и Усмихнат ден :-) и Бог Да Пази България!!!
цитирай
3. vencislavomtatsat - Ето още един интересен материал от нашата история:
24.10.2013 09:11
http://aliya.blog.bg/history/2013/05/03/noi-ot-strandja.1106728
цитирай
4. bezistena - Благословен си!
04.11.2013 19:55
И един подарък от нашият екип за любородната ни обща кауза:
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога ни

Бъди благословен!Исус и Богородица те обичат и бдят над тебе и дома ти!
цитирай
5. vencislavomtatsat - Благодаря ти от сърце за хубавите и сърдечни думи! :-)
09.11.2013 11:32
Бог Да Пази и Теб и Семейството ти и Всички наши Ближни по Свещената ни Земя!
Само ще допълня - че Иисус Христос не е говорил на иврит, на който говорят евреите - а е говорил на арамейски, на който са говорели арамейците или древните сирийци - езикът на който говореха християни и мюсюлмани, които доскоро живееха мирно в един сирийски град /преди илюминати да сринат града до основи/... А древните сирийци са прототракийци и Христос също е трак, както и Орфей, и Дионис преди него.
http://www.youtube.com/watch?v=Uuph9XmuOAc
Освен Христо Танев - това казва и Спас Мавров - че Христос, произхожда от българите хунори - не случайно след Него и след Орфей и Дионис - по нашите Земи се въплъти и Учителя Беинса Дуно/Петър Дънов/.
Преди време четох в биографичната книга на един будистки лама - че в древните будистки писания, записани на палмови листа - пише, че Буда е бил висок, с бяла кожа и сини очи и произлиза от земите на днешна Украйна, от която в древни времена е имало преселение към Индия - тогава това ми звучеше доста еретично, но след това то се навърза с първата културна мисия на Дионис в Индия и по-късно с държавата на Шамбат от рода Дуло в Украйна, който обединява местните тракийски племена и с този пост на Спароток, който потвърждава думите на въпросния лама и това, че и Буда е трак, както и Дионис, Орфей и Христос - приятно четене ((-:
http://sparotok.blog.bg/politika/2012/02/19/trakiiskite-koreni-na-buda-ne-e-shega.904779
цитирай
6. vencislavomtatsat - "Анонимният Равенски Космограф" (375-376 г.) потвърждава, че на юг от р. Дунав (в Мизия, Тракия и Македония) от векове "само българи живеят"
15.04.2014 17:17
"Анонимният Равенски Космограф" (375-376 г.) потвърждава, че на юг от р. Дунав (в Мизия, Тракия и Македония) от векове "само българи живеят". За същото свидетелства и картата на Евсесий Кесарийски/270-338/, наричан баща на църковната история - а също така и картата на света от IV век на Св. Йероним /331-420/.
Анастасий Библиотекар (ок.810 - 879/880) съобщава, че след разделянето на Римската империя през 364 г. при императорите Валентиниан I (321 - 375) и Валент (328 - 378) "българският народ връхлетял и заел всички страни по Дунав"
От това излиза, че в края на 4 век българите са представлявали силен народ, способен да отнеме от Византия дунавските провинции. Важно е да се отбележи, че Анастасий (Historia de viti Rom. Pont. Patrolog. lat. 128, col. 1393 f) пояснява събитието с любопитната подробност, че българите обединили своето отечество, съгласно родственото им право. (”…quia Bulgares, qui jure gentile sibi pariam subjugantes”).

"През 7-ми век императорите от гръцки произход започват масови депортации на тракийско население в Мала Азия. За да не бъде обезлюдена Тракия се намесва Аспарух...
Без съмнение, през 7-ми век гърците първо щяха да пообезлюдят Тракия чрез депортации, а после да подложат останалото население на геноцид, точно както направиха с най-древното население на Тесалия, Пелопонес и др...Само че Аспарух обърка сметката на гърците, а Тервел дажи ги накара да треперят от страх.
Няма такова нещо като гръцки земи в Тракия. Единствените нашественици на Балканите са гърците. Самите стари гърци /Херодот, Плиний, Страбон/ си признават, че идват от Африка, а римляните им пригласят." /Павел Серафимов-Спароток/

"Това, което провериш и разбереш, че е правилно, вече никой не може да откъсне от тебе. Ще разбереш, че във вените ти тече кръвта на троянските герои и на тракийсикте царе!"
/Павел Серафимов - Спароток/
цитирай
7. vencislavomtatsat - *******
15.04.2014 17:20
Йоан Цецес заявява, че старите мирмидонци на Ахил и пеоните са днешните българи; че българи, мирмидонци и мизи представляват един и същ народ пише и Михаил Ателиат в Историята си; Помпей Трог поставя знак за равенство между българите, траките, македонците и пелазгите; според Йоан Малала "Ахил заминал заедно с атридите - като водел своя собствена войска от три хиляди души, наричани тогава мирмидонци, а сега българи" - край на цитата.
цитирай
8. vencislavomtatsat - *******
15.04.2014 17:22
Касиодор и Енодий Тицийски пишат, че българите са стар мизийски или илирийски народ; според Теофан и Никифор Прокопий готите са българи; Лъв Дякон и много други древни историци преди него наричат българите мизийци; Лаоник Халкондил: "Трибалите са най-древният от всички народи - сега те биват наричани българи"; Халкондил счита трибалите за българи, Страбон потвърждава, че трибалите са траки, Дион Касий смята трибалите и дарданите за мизийци; Магнус Феликс Енодий също казва, че българите са стар мизийски или илирийски народ; Херодот, Хоматиан, Теофан, Фулко и др. също свидетелстват, че траки и българи са един и същ народ, а Йоан Цецес заявява, че старите мирмидонци на Ахил и пеоните са днешните българи; че българи, мирмидонци и мизи представляват един и същ народ пише и Михаил Ателиат в Историята си; Помпей Трог поставя знак за равенство между българите, траките, македонците и пелазгите; според Йоан Малала "Ахил заминал заедно с атридите - като водел своя собствена войска от три хиляди души, наричани тогава мирмидонци, а сега българи" - край на цитата - въпросните мирмидонци са си траки; траки=българи. Според Г. Раковски българите произлизат от пелазгите - така наречените "богоравни" представители на траките. Херодот, Страбон и Плиний свидетелстват, че гърците идват от Африка - по-късно те си присвояват наследството на пелазгите без да имат нещо общо с него;
До 5 век древните автори са приемали, че траки и българи са един и същи народ. Вече все по-ясно започва да става, че всички останали теории, които отричат автохтонността на българите - са съшити с бели конци от поръчкови и агентурни учени и не издържа на един истински стойностен анализ - а само изпълнява старата бафометовско-ционистка концепция разделяй и владей - или "който владее миналото, владее настоящето - който владее настоящето, владее бъдещето" от "1984" на Оруел...
цитирай
9. vencislavomtatsat - *******
15.04.2014 17:23
"Траките са един от най-могъщите народи в Европа." /Плиний/

"Тракийският народ след индийския е най-голям. Ако той се съединеше под един господар и ако бе единен, той би бил според мене непобедим и много по-силен от всички народи." /Херодот/

1.Първата писменост в света е от земите на траките.

2.Първото обработено злато е от земите на траките.

3.Първото позлатяване на съд е от земите на траките.

4.Най-древното царско погребение е това от враненския некропол.

5.Най-древният европейски град е от земите на траките.

6.Траки дадоха религия и култура на гърците. Днес вече не може да се отрече, че Орфей, Тамир, Лин, Евмолп и др.са траки.

7.Траки разпространиха обработката на желязото и така предизвикаха истинска революция в развитието на европейските народи.

От нас се иска да отворим очите си, да видим истината и да продължим благородното дело на нашите деди..."
/Павел Серафимов - Спароток/
цитирай
10. vencislavomtatsat - Интересни заглавия на тема Българска История:
15.04.2014 17:27
Произход на Българите и начало на българската държава и българската църква – д-р Ганчо Ценов

Кроватова България. Покръстването на българите – д-р Ганчо Ценов

Праотечеството и праезикът на българите – д-р Ганчо Ценов

Народността на старите македонци – д-р Ганчо Ценов

Скити, Готи, Хуни, Българи – Кроватова Велика България – Николай Костов

Ключ болгарскаго язика – Г. Раковски

Българите древле носили и името кимбри или кимерии – Г. Раковски

Шамбат - братът на Кубрат – Светлозар Попов

Прабългари или хунобългари – Тачо Танев

Летоброенето в именника на хунобългарските канове – Тачо Танев

Волжка България и Европа. Историко-културологични очерци - Татяна Яруллина ал-Булгари

Джагфар Тарихи – Бахши Иман

История на Волжка България / Булгар Тарихъ - Гайнетдин Ахмеров

Зиези, от който са Българите - Петър Голийски

Истинската българска история – Павел Серафимов

История на древните траки от новокаменния период до цар Борис – Н. Йонков Владикин

Българите: История, хипотези, загадки (Сборник) – изд. Хелиопол

Посланията на Богородица - Дафина Ангелиева-Ленци

Древните българи - жреци на сътворението - Владимир Цонев

Древнобългарски кодове от Тракия и фараонски Египет - Владимир Цонев

Древните българо-чуваши – Михаил Юхма
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vencislavomtatsat
Категория: Изкуство
Прочетен: 1057816
Постинги: 313
Коментари: 939
Гласове: 16797
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Индиански речник
2. Carlos Nakai - Promise
3. Shri Rama Chandra
4. Remember Me: Legolas & Eowyn Part 3
5. Порталът към съзнателен живот
6. Светли Мисли *Открити в блогрола на Sever*
7. Амрита - *Открита в блогрола на Wildroses*
8. Сахаджа Йога
9. Свами Сатчитананда - Изпълненото с Радост Сърце на Мъдростта и Свободата :-))
10. Amrak
11. Nav
12. Sever
13. Мечта за другия *Izvorche*
14. Любов? *Compassion*
15. Филмът "Киматика"
16. Хенри Дейвид Торо и американското пътуване към Изтока
17. Словото на Учителя
18. Nirananda
19. Любовно Писмо до Бог *Candysays*
20. Детето, което накара света да замълчи за 6 минути
21. Спароток
22. Начална част на "Конспирация срещу световното здраве" на д-р Атанас Гълъбов - виж следващите части в същия блог
23. Магура
24. Ерата на Водолея Настъпва :-))
25. Корал - Светлината отвътре
26. Матрицата V - Търсене на Духа. Том I
27. Йога съветите на Мио - Чувствата и техният механизъм
28. Открий Себе си
29. Цар Кару
30. Блогът на Подводни