Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2007 21:50 - Пътят на Виделината
Автор: vencislavomtatsat Категория: Изкуство   
Прочетен: 1523 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 15.03.2008 13:18


        image                                        
                                                 
Любовта

 

„Който има Любовта в себе си, и мечка да срещне на пътя си, той ще остане тих и спокоен. Той ще влезе в мечката със съзнанието си и тя ще отстъпи.Човекът на Любовта знае, че Единният живее във всички същества.

На всички същества гледайте като на съзнания, през които протича един и същ Живот. Един е Животът, едно съзнание прониква всички живи същества.

Скърбите и радостите са временни, преходни, но чрез тях човек расте и се развива.

Вглъбете се в себе си, ако искате да намерите живота.

Когато се домогнете до това чувство на живота, ще почувствате, че цялата вселена, всички живи същества, от най-малките до най-големите, от мушиците до ангелите, са вътре във вас.

Божественото съзнание се проявява навсякъде, то е животът.”

"Да познаеш Бога значи да почувстваш Неговата Любов. Щом почувстваш Божията Любов едновременно с това и Животът ще потече в теб. Щом Животът потече в теб, и Пътя ще намериш. Щом намериш Пътя, ще се добереш до Истината, ще влезеш в Истинския Живот."

"Искате ли да помогнете на себе си и на близките си, приложете Любовта в живота си.  Приложете Любовта в своите чувства, мисли и постъпки, за са бъдете силни, да успявате в добрите си желания. Приемайте Божията Светлина с Любов, да станете умни. Дишайте с Любов, да бъдете здрави. Яжте с Любов, да станете здрави. Всичко правете с Любов и благодарете за всичко. Благодарният човек е щастлив."

"Любовта съдържа всички методи, чрез които човешкият дух укрепва, човешката душа възраства, човешкият ум се просвещава и човешкото сърце се повдига и обновява. Любовта не само обновява и подмладява човека, но Тя внася Новото в света."

"Мисли с Любов за всички и чрез закона на Любовта ти може да се поляризираш и от най-ниското стъпало на живота можеш да се издигнеш до най-високото.
Не мисли за злото, за нещастията, за хулите, макар и да се сипят отгоре ти като дъжд от гранати. Бъди уверен, че като мислиш само за Любовта, тия гранати ще падат отляво и отдясно и няма да те засегнат - и ти ще влезеш в новите условия."

"Всеки акт на Любовта, колкото и малък да е той - е акт на целия Космос. В Любовта вземат участие всички живи същества, от най-малкото до най-голямото."
 

         

                   Основни принципи за пречистване на съзнанието

 

„Възприемете ли Любовта като принцип в живота – Тя ще ви направи господари на положението, от което никой не може да ви измести.”

 

„Ние сами градим своя живот, според мислите и желанията, които имаме, дълбоко скрити в душата си.”

 

„За разумния, за смелия човек – животът е лек и приятен.”

 

„За да бъдете щастливи и свободни – необходимо е да бъдете справедливи спрямо всекиго.”

 

„Светът е създаден за всички и когато човек работи за повдигането на света – той повдига и себе си.”

 

„За да бъде здрав, човек трябва да има три неща: светъл ум, чисти и възвишени чувства и благородна воля, да знае винаги как да постъпва. Човек трябва да има висок идеал и да бъде господар на условията, т.е. да не се влияе от външните условия, а да върви неотклонно към своята цел.”

 

„Сега хората искат да подобрят живота, без да изменят разбиранията си, начина си на живот и условията, при които се развива животът. За да се подобри животът, потребно е преди всичко едно ново разбиране.”

 

„Каквото и да правите запазете спокойствие, не се тревожете. Ако мислите, мислете спокойно, ако свирите, свирете спокойно, ако ядете, яжте спокойно. Ако искате да успеете в живота, трябва да имате спокойствие.”

 

„Радвайте се, когато срещнете добри хора. Радвайте се и когато срещнете лоши хора. Лошите хора ще ви направят смели.”

 

„Мъдрецът никога не влиза в стълкновение със себе си, с окръжаващите и с природата, затова всичките му работи се нареждат добре.”

 

„Спасението на човека е в самия него. Той сам може да си помогне. Не си губете времето в очакване другите да ви помагат. Разчитайте на това, което е вложено във вас.”

 

„Не говорете излишни думи, не мислете за излишни работи, не хвърляйте чувствата си излишно, не действайте излишно. Това е красивото в живота.”

 

„Научeтe се бързо да трансформирате своите състояния. Успехът ви зависи от доброто разположение на духа.”

 

„Не е въпрос да избягвате влиянието на злото за сметка на доброто. Трябва да управлявате тези сили. Изучавайте действието на положителните и отрицателните сили върху своя физически и психически живот, за да се справяте разумно с тях.”

 

„Когато всички хора изключат от себе си насилието, лъжата, злото – светът ще се оправи.”

 

„Бъдещият живот, бъдещата култура зависят от мислите, които сега се поставят за основа. Бъдете внимателни мислите ви да са светли и възвишени. Те ще послужат като материал на бъдещата култура.”

 

„Изключете насилието от себе си и ще станете силни.

Изключете лъжата от себе си и ще станете разумни.

Изключете злото от себе си и ще станете добри.

Съвършен човек е само силният, разумният, добрият.”

 

„Имайте вяра във вашия ум, във вашето сърце и не чакайте спасението си от никъде, а от самите себе си. Чрез ума и сърцето Господ ви говори!”

 

„За да разберете живота, трябва да спазвате тези четири правила:

Честен към себе си!

Справедлив към другите!

Интелигентен спрямо природата!

Благороден към всички.”

 

„Работите вървят добре само на онзи човек, който живее според законите на Любовта, Мъдростта и Истината. Такъв човек всякога и от всичко се учи.”

 

„Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички. Само при разумния живот може да се говори за свобода.”

 

„Докато не се научите да прощавате не можете да се справите с трудностите и  противоречията в живота си.”

 

„Ако си силен и правиш зло – ще изгубиш силата си.

Ако си слаб и правиш добро – ще станеш силен.”

 

„Не търсете щастието си вън от себе си. Всичко е скрито във вас. Ако човек не намери щастието в себе си – вън по никакъв начин не може да го намери.”

 

„Препятствията, които имате – са камъните, от които ще образувате стъпалата, за да се повдигнете.”

 

„Всеки човек носи щастието вътре в себе си. То зависи от неговия организиран ум, от неговото организирано сърце и от неговата организирана воля. Остава му само да използва тези три условия.”

 

„Силният човек не се оплаква и не се оправдава – той носи раните си и върви напред.”

 

„Не се оставяйте негативната обстановка да ви въздейства. На напрежението, на отрицателните мисли, които се носят из атмосферата – вие трябва да дадете отпор.”

 

„Силата на човека е в мисълта. Тя създава цялата Вселена. Тя е творчески принцип. Когато хората се обединят в своята мисъл – и невъзможното за тях става възможно.”

 

„Злото няма сила, то използва вашата сила.”

 

„Не допускайте страх в душата си. Плашите ли се от всяко нещо, вие разстройвате аурата си и силата ви не може да се прояви. Този, който иска да работи – трябва да бъде спокоен.”

 

„Не лъжете. При лъжата, човек скъсва връзката си с Бога, с Христа, с напредналите същества и с това поставя пречка за своето духовно издигане. При лъжата се образува експлозия – понеже мисловната форма на лъжата е в противоречие с истинския факт. Тази експлозия действа разрушително върху човека, който лъже. При лъжата се изменя химическият състав на кръвта.”

 

„Причините за всички нещастия се крият във вас, в самия човек. Той е господар на положението, в което се намира. Щом намерите причината в себе си – лесно ще изправите последствията.”

 

„Не се стремете да избягвате влиянието на едни сили за сметка на други. Вие трябва да се научите да ги управлявате.”

 

„На всяка отрицателна мисъл, на всяко отрицателно чувство в себе си – противопоставяйте една положителна мисъл и едно положително чувство – които да ги неутрализират и обезвреждат.”

 

„Правилните постъпки увеличават кислорода в тялото.

Правилните чувства увеличават кислорода в сърцето.

Правилните мисли увеличават кислорода в мозъка.”

 

„Не е умът, който ще спаси света. Умът е само оръдие за обработване на човешкото сърце. Той е ралото, мотиката, с която можем да копаем. Ония, които не са сформирали своя ум, трябва да го сформират и оттам да слязат към сърцето. Бъдещата култура ще бъде културата на Сърцето или културата на Обичта.”

 

 

                                        Учението на Виделината

 

„Аз не проповядвам никаква религия, но говоря на хората за добър живот. Моята наука е за живота, който хората са изгубили...И Христос не е проповядвал никаква религия, но е говорел за Пътя, Истината и Живота – към който човек трябва да се стреми.”

 

„Ние не създаваме религия, но създаваме добра почва, дето добрите хора да растат и да се развиват като братя. Какви са хората, за нас е безразлично. Важно е да живеят като братя, по Любов, и който каквато дарба има, да я прояви.”

 

„Аз бих желал да не слушате само мене, но да слушате всички учени, които са създали нещо, всички музиканти и художници, които са обезсмъртили името си. В природата има хиляди цветя, реки, гори и планини, а не само едно цвете, една река, една гора или една планина. Великият Божествен Дух се проявява чрез всички.”

 

„Всяка религия и философска система представлява цвят, от който можете да събирате сладък сок. Събирайте сладкия сок на всички цветове в себе си и не казвайте, че този или онзи цвят не е потребен. Всичко, което Бог е създал е на място и необходимо.”

 

„Аз изнасям това, което казва живата Природа. Любов, Мъдрост, Истина – в широк смисъл на думата – това е учението ми.”

 

„Не е въпрос за обръщане към Бога за спасение. Важно е за човека да намери своя Ум, своето Сърце и своята Душа – и да научи законите, които ги управляват. В това се състои истинското учение.”

 

„Една е истинската църква – една за всички народи. Тя е вътре в човека.”

 

„Бъдещата култура няма да бъде нито на буржоазията, нито на пролетариата. Всички забогатели пролетарии станаха буржоа, а всички обеднели буржоа станаха пролетарии. Бъдещата култура ще бъде култура на Свободните хора.”

 

„Учението, което проповядвам, иска всичко да се върши с Любов.”

 

„Моето учение е учение на Любовта, на братството, на сестринството – на Абсолютната Свобода, в която всеки зачита правото на другия.”

 

„Новото учение подразбира хармония между мислите, чувствата и постъпките на хората.”

 

„Това, което проповядвам, не е учение за обикновения морал, но за Великата Любов. Този морал, тази Любов – могат да подобрят здравето, да просветят ума, да разширят сърцето, да дадат подтик на духа. Към която и партия да принадлежиш, от който и народ да излизаш – използвай това учение. То е учение за душата.”

 

 

                                                

                                               Формулите на Виделината

 

Ученикът трябва да има

сърце чисто като кристал,

ум светъл като Слънцето,

душа обширна като Вселената,

дух мощен като Бога и едно с Бога.“

 

„Никоя сила в света не е в състояние да спъне

моето Божествено растене.

В Божествения план е аз да раста в Добродетелта.

В Божествения план е аз да възраствам

в Божията Правда.

В Божествения план е аз да живея

в Божията Истина.

В Божествения план е аз да цъфтя

в Божията Мъдрост,

да изгрея в Божията Любов.

Туй право никой не може да ми го отнеме.

Дето е Господ, там съм и аз.“

 

„Аз съм човек, служител на Доброто.

Аз съм частица от Великото Божествено

Съзнание.

Аз съм крепък като диаманта и светъл

като Слънцето. Аз раста и ще раста,

за да видя Лицето на Бога.“

 

„Аз съм дошъл на Земята да придобия

Любовта, Мъдростта, Истината,

Правдата и Добродетелта.

Аз съм ангел-вестител, служител на Бога,

това е моята задача, за която съм слязъл на Земята.“

 

„Верен, истинен, чист и благ всякога бъди

и Господ на Мира ще изпълни сърцето ти с

всички добрини.“

 

„Господи, Ти всичко можеш! Твоят Дух,

Който Си изпратил да ме ръководи,

чрез Тебе всичко може.

Аз чрез Твоя Дух всичко мога.“

 

Аз ще пазя равновесието на моята душа.

Аз ще пазя равновесието на моя живот,

на Доброто в мен и във всички около мен.“

 

„Любов светла, Любов свята, Любов пресвята

всели Господи в сърцето ми, да любя всичко,

да любя всички.“

 

Любовта ме озари. Душата ми разшири,

духа ми укрепи и благост в мен всели.

Ще стана светъл и ясен като слънцето.“

 

Обичай съвършения път

на Истината и Живота.

Постави Доброто за основа на домът си,

Правдата за мерило, Любовта за украшение,

Мъдростта за ограда и Истината за светило.

Само тогава ще ме познаеш и

Аз ще ти се изявя.“

 

 

Привет към Светлите умове


Привет към светлите умове,

съвършените души, благородните сърца,

към всички, които мислят,

които познаваме и които ни познават

в света на Реалното и Неизменното.“

 

Това, за което копнеете иде!

Това, което храните в душите си, е реалността на утрешния ден!

Елате в страната на вечната пролет!

Елате в страната на вечното подмладяване!

Елате в страната на радостта!

Елате в страната на Любовта!

Тя е тъй близо до вас!

Там няма болести и смърт.

Елате и приемете съкровищата, които ви се падат.

Елате в страната, дето ще намерите тия,

които ви познават, и които вие познавате.”

 /Учителя Петър Дънов /Беинса Дуно/ /

 


Мисли на известни личности за Учителя

 

„Най-големият философ в днешния свят е Петър Дънов”

/Кардинал Анджело Ронкали, по-късно Папа Йоан ХХІІІ/

„Цял свят се прекланя пред мен – а аз се прекланям пред Учителя Петър Дънов от България.”

/А. Айнщайн/

„Аз съм просто един мъдрец – Мировият Учител е в България.”

/Преподобният Дегучи – Япония/

„...Духът на Истината действа в България.”

/Йогананда/

„Учението на Дънов ще бъде основа на духовната култура на новото столетие.”

/П. Рабан/

image

image

image

image

 

 http://www.youtube.com/watch?v=Clqi-5WHGJU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=c0hTn96BACs&feature=related

http://www.beinsadouno.org/






Гласувай:
1



1. izvorche - ***
10.10.2007 09:37
прочетох. тези истини не могат да се вземат накуп. човек се усеща премного несъвършен.

:)))
цитирай
2. vencislavomtatsat - Привет :-)))
10.10.2007 12:16
Истината е тази - която помага на човека отново да влезе в Пътя на Съвършенството /"Истината ще Ви направи Свободни"/. А всички тези истини, формули и мисли - само помагат на човека да организира мислите, чувствата и действията си - и да ги изпълни с вибрациите на Истината. Или казано по друг начин - да структурира правилно водата в себе си :-))) /малко повече за водата - в Message from the Water №21 от блогрола и в коментарите на "Реалността на илюзията или илюзията на реалността..."/
Благодаря ти, Изворче - Успех в Пътя на Истината, Чистотата и Съвършенството!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vencislavomtatsat
Категория: Изкуство
Прочетен: 1063494
Постинги: 313
Коментари: 939
Гласове: 16797
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Индиански речник
2. Carlos Nakai - Promise
3. Shri Rama Chandra
4. Remember Me: Legolas & Eowyn Part 3
5. Порталът към съзнателен живот
6. Светли Мисли *Открити в блогрола на Sever*
7. Амрита - *Открита в блогрола на Wildroses*
8. Сахаджа Йога
9. Свами Сатчитананда - Изпълненото с Радост Сърце на Мъдростта и Свободата :-))
10. Amrak
11. Nav
12. Sever
13. Мечта за другия *Izvorche*
14. Любов? *Compassion*
15. Филмът "Киматика"
16. Хенри Дейвид Торо и американското пътуване към Изтока
17. Словото на Учителя
18. Nirananda
19. Любовно Писмо до Бог *Candysays*
20. Детето, което накара света да замълчи за 6 минути
21. Спароток
22. Начална част на "Конспирация срещу световното здраве" на д-р Атанас Гълъбов - виж следващите части в същия блог
23. Магура
24. Ерата на Водолея Настъпва :-))
25. Корал - Светлината отвътре
26. Матрицата V - Търсене на Духа. Том I
27. Йога съветите на Мио - Чувствата и техният механизъм
28. Открий Себе си
29. Цар Кару
30. Блогът на Подводни